Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση-φωτιά του Τ. Κουίκ για το 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού


Ό, τι θέλει κάνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και μάλιστα με τις ευλογίες του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος αποφάσισε την σύμπτυξη των τμημάτων της... Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού από 4 τμήματα σε 3 τμήματα.



Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Η καταγγελία προς διερεύνηση και απάντηση, βασίζεται σε Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωροπού που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, με το εξής - μεταξύ άλλων - περιεχόμενο:

«Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής που αποφάσισε την σύμπτυξη των τμημάτων της Γ τάξης του σχολείου μας από 4 τμήματα σε 3 τμήματα , δεν έλαβε υπ όψιν του ότι στα συγκεκριμένα τμήματα φοιτούν 7 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες γεγονός που μειώνει την αναλογία για κάθε μαθητή κατά 3 λιγότερους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Θεωρήσαμε ότι με βάση τις ισχύουσες νομικές διατάξεις η απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίκειται στον νόμο, για αυτό προχωρήσαμε σε μια εξώδικη γνωστοποίηση διαμαρτυρία ώστε να του κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας».

«Επιπλέον, στο ίδιο σχολείο υπάρχει οργανική θέση ΠΕ.04 (Φυσικού) την οποία κατέχει καθηγητής που μόνιμα αποσπάται τουλάχιστον 10 έτη στο 2ο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αυλώνα που στεγάζεται στις φυλακές Αυλώνα .

Αναζητήσαμε την απόφαση απόσπασής του χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εξηγήσαμε στον κύριο διευθυντή ότι σωστό είναι πριν προβεί στην σύμπτυξη τμημάτων να αντικαταστήσει τον αποσπασμένο καθηγητή όπως ορίζει ο νόμος. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η όποια αντικατάσταση τότε να ανακαλέσει την απόσπαση του και ο συγκεκριμένος καθηγητής να επανέλθει στην οργανική του θέση την οποία δεν έχει υπηρετήσει ποτέ.»

«Γνωρίζετε ότι η επίμαχή απόφαση του διευθυντή αντίκειται στο Νόμο; Σχεδιάζετε να προβείτε στη διόρθωση της εν λόγω απόφασης,» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να πληροφορηθεί το εάν θα διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Και ο Τέρενς Κουίκ προσθέτει:

«Σκοπεύετε να προβείτε στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου αποσπασμένου καθηγητή; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να προβείτε σε ανάκληση της απόσπασής του ώστε να επανέλθει στην οργανική του θέση την οποία δεν έχει υπηρετήσει ποτέ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...