Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Απατεώνες πωλούσαν άδειες «μαϊμού» για ανεμογεννήτριες

Πρωτοφανή απάτη με κέρδη αρκετών χιλιάδων ευρώ είχε στήσει σπείρα τεσσάρων ατόμων που δρούσε σε σχεδόν όλη την χώρα.


Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρείες, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και τα έπειθαν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε να καταθέτουν αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στη Λιβαδειά, δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 και 22 ετών Έλληνες, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της, επίσης Έλληνες, ηλικίας 42 και 43 ετών.

Το κύκλωμα είχε καταφέρει να «αρπάξει» συνολικά 89.250 ευρώ, ενώ έως τώρα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες!

Στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων τα οποία διευκόλυναν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, έκαναν τις παράνομες «δουλειές» τους τουλάχιστον από τις αρχές του 2012. Οι δύο εταιρείες που είχαν φτιάξει, είχαν έδρα τους την Αττική και νόμιμοι εκπρόσωποί τους φέρονται να είναι ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Μάλιστα, για να πείθουν τα θύματά τους για τη φερεγγυότητα της διαδικασίας, τα μέλη της σπείρας, τους γνωστοποιούσαν ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Η γνησιότητα των εγγράφων ερευνάται. Η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής. Σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, για να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...