Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Από τη Θήβα ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των στρατιωτικών μονάδων

Σε ιδιώτες περνάνε τα Κέντρα Ψυχαγωγίας  (ΚΨΜ), που λειτουργούν στις Στρατιωτικές Μονάδες. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης  των ΚΨΜ ξεκίνησε πιλοτικά από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Θήβα,  που αυτή την εποχή φιλοξενεί περίπου 2000 στρατιώτες.   


Οι τιμές όμως των προσφερόμενων προϊόντων είναι σχετικά υψηλές.  Για παράδειγμα ο καφές και ένα μπουκάλι   εμφιαλωμένο νερό κοστίζουν τώρα  1,80 ευρώ, ενώ πριν, είχαν 50 λεπτά, όταν η διαχείριση  των ΚΨΜ,  ήταν στις Στρατιωτικές Μονάδες. 


Το κέρδος του ιδιώτη επιχειρηματία εξασφαλισμένο, λόγω της μεγάλης και σίγουρης πελατείας , αφού δεν υπάρχει  ανταγωνισμός.  Χαμένοι, ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά οι στρατιώτες που πληρώνουν ακριβά το καφεδάκι τους, ενώ κάνουν άμισθη  στρατιωτική   Θητεία και επιβαρύνουν τις οικογένειές τους, σε μια εποχή οικονομικής στενότητας.

Πάντως, το ερώτημα παραμένει, ποιοι και γιατί υποχρέωσαν το Στρατό, να δώσει σε ιδιώτες το ΚΨΜ, για οικονομική εκμετάλλευση, των  νέων  που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία; Η απάντηση  από το ΓΕΣ είναι ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, η σχετική σύμβαση ισχύει για ένα χρόνο και μετά θα ξαναμελετήσουμε το θέμα.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...