Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 28.000 προσλήψεις 164 ειδικοτήτων με μισθό και ασφάλιση – Μάθε περισσότερα


Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας. Οι προσλήψεις στις συγκεκριμένες θέσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων, των δικαστηρίων, των Ταμείων και των Μητροπόλεων και αφορούν 5μηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι 28.000 θέσεις αφορούν άνεργους πτυχιούχους και απόφοιτους λυκείου από 164 ειδικότητες, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μπορεί οι θέσεις εργασίας, αν αναλογιστεί κανείς τα φριχτά ποσοστά ανεργίας της χώρα μας, να είναι λίγες, ωστόσο το πρόγραμμα αναμένεται να δώσει χαμόγελα σε χιλιάδες νέους.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι επιτυχόντες θα εργαστούν για πέντε μήνες με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Αναλυτικά η λίστα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...