Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ MEDIA LAB ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης  τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Λιβαδειάς. Ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο με την ονομασία MEDIA Lab θα είναι σε λίγες ημέρες στη διάθεση του κοινού της Βιβλιοθήκης, στον κόσμο της Λιβαδειάς, της ευρύτερης περιοχής αλλά και κάθε απανταχού ενδιαφερό- μενου!

Ένας όμορφος, μοντέρνος χώρος που θα συμπληρώνει αρμονικά το παιδικό και εφηβικό τμήμα καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης που λειτουργούν στο χώρο του ισογείου. Ένας χώρος που θα προδιαθέτει θετικά για επίσκεψη στα ενδότερα και χρήση του υλικού και του λειτουργικού χώρου και των άλλων ορόφων της Βιβλιοθήκης!

Το MEDIA Lab θα είναι το ιδανικό στέκι για τους εφήβους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες, τους ανέργους και τους μετανάστες, με ποιοτικές υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, ποικίλες δράσεις θα αναπτύσσονται και θα υλοποιούνται με στόχο την προώθηση της άτυπης μάθησης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 6 & 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του MEDIA Lab με διήμερο μαραθώνιο δημιουργικότητας, όπου από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 10 το βράδυ, το κοινό της Βιβλιοθήκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις δυνατότητες χρήσης του νέου χώρου, του σύγχρονου εξοπλισμού και του βιβλιακού του υλικού.

17 ποικίλες δράσεις για νέους κάθε ηλικίας θα λάβουν χώρα:
  • Ξενάγηση
  • Γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής, του βίντεο, της κινούμενης εικόνας.
  • Γνωριμία με το Youtube, το Twitter, το Google Site, το Google Sketchup, το Gimp.
  • Γνωριμία με το music studio, την ηχοληψία, τη μουσική τεχνολογία.
  • Σύνδεση με το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου, το CERN!
  • Πραγματοποίηση ενός διαφορετικού OpenDay«Job Search in Media Lab» για την επιχειρηματικότητα, την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο,για την ψυχολογική διάσταση της ανεργίας.
  • Ενώ, στο τέλος της κάθε ημέρας γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας του MEDIA Lab με μουσική από τοπικά νεανικά συγκροτήματα και με εκλεκτές μουσικέςεπιλογές από Dj, με φαγητό και χορό.  
Και όλα αυτά με το μεράκι και το κέφι υπαλλήλων, εθελοντών, εμψυχωτών  και εκλεκτών συνεργατών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...