Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Συλλήψεις για κλοπή χαλκού από το αντλιοστάσιο της Υλίκης

Σπείρα Βουλγάρων αφαίρεσαν 100 μέτρα καλωδίου χαλκού από αντλιοστάσιο, αξίας 15.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, πλησίον της λίμνης Υλίκης Μουρικίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41, 30 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αφαίρεση καλωδίου χαλκού, από αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.


Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενημερώθηκε από τον 51χρονο φύλακα του αντλιοστασίου, σχετικά με παραβίαση της εξωτερικής περίφραξης της εγκατάστασης από άγνωστο αριθμό δραστών.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά την διενέργεια αυτοψίας, διαπιστώθηκε η αφαίρεση 100 περίπου μέτρων καλωδίου χαλκού, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξω από τον χώρο του αντλιοστασίου.

Σε εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε κοντινή απόσταση από το αντλιοστάσιο, ένα Ι.Χ.Φ. Αυτοκίνητο, τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, ενώ στο εσωτερικό του οχήματός τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και συγκεκριμένα: Δύο βαριοπούλες και ένας σιδερένιος λοστός, δέκα κόφτες και δύο πένσες, έντεκα κατσαβίδια και ένα ψαλίδι κοπής, ένας φακός και ένα γάντι με υπολείμματα ρινίσματος χαλκού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είναι οι δράστες της προαναφερόμενης κλοπής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Τα 100 μέτρα καλωδίου χαλκού, αξίας 15.000 ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της επιχείρησης, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...