Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ενεργό στήριξη της λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού στη Λιβαδειά

Μαζική σύσκεψη φορέων στη Λιβαδειά έγινε προχτές με πρωτοβουλία του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις που αφορούν τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στο νομό.

Από τους εκπροσώπους του μεγάλου αριθμού φορέων που πήραν μέρος έγινε συζήτηση γύρω από την πρόληψη και το ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει ο συμβουλευτικός σταθμός.


Τονίστηκε η αναγκαιότητα της δραστηριοποίησης των φορέων, ώστε να ενημερωθούν όλοι για την έναρξη λειτουργίας του. Το ΕΣΥΝ καλεί όλους τους φορείς του νομού, το λαό της Βοιωτίας να αγκαλιάσει και να στηρίξει ενεργά τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Τέλος, στη σύσκεψη των φορέων αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) στον αγώνα που δίνουν για τη χρηματοδότηση των Κέντρων, την υπογραφή της προγραμματικής τους σύμβασης, για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δρουν.

«Η πρόληψη αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών. Εκτιμούμε ως θετική τη δουλειά των εργαζομένων στο ΚΠ Βοιωτίας.

Οι ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών που λειτούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι παρεμβάσεις μέσα στα σχολεία, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης ουσιών από τους μαθητές», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...