Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της Λαμίας από πηγές Γοργοποταμου

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κλ.Περγαντά παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά, των Αντιπερειαρχών κ Θωμά Στάϊκου και Νικ.Μπέτσιου, του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας κ. Δημ.Συλεούνη και του Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας κ.Γιάν.Θεοδωρακόπουλου, η ένταξη του έργου ΄΄ Κατασκευη νεου τροφοδοτικου αγωγου υδρευσης της Λαμιας απο πηγες Γοργοποταμου΄΄ προϋπολογισμού περίπου 12 Εκατ €.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων που χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή μέρα μεταξύ άλλων δήλωσε:

Είμαι ευτυχής που σήμερα ανακοινώνω την ένταξη του μεγαλύτερου σε σημασία και σε χρηματοδότηση έργου που εξασφαλίζει την ύδρευση της Λαμίας για το μέλλον και είναι παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές αφού η προοπτική του ξεπερνά το σήμερα

Ένα έργο Συνολικά 10,3 χλμ κεντρικού και 22 χλμ νέων κλάδων αγωγών

Τα οφέλη:

· Εξασφαλίζεται η επάρκεια πόσιμου νερού για την Λαμία για τις επόμενες πέντε
δεκαετίες (50 χρόνια) τουλάχιστον.

· Καλύπτονται πλήρως από τον Γοργοπόταμο οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων Λυγαριάς, Ευρυτάνων, Αγίας Παρασκευής Μεγάλης Βρύσης, Κόμματος, Φραντζή, Κωσταλεξίου, Αφράτης αλλά και της ΒΙΠΕ.




· Επιτυγχάνεται εισροή 10 περίπου εκατομμυρίων ευρωπαϊκού χρήματος στην περιοχή, η οποία θα εξασφαλίσει και απασχόληση 90 ατόμων στο στάδιο της κατασκευής.

· Απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό και πόροι από την ΔΕΥΑΛ που μέχρι σήμερα απασχολούσαμε στην παρακολούθηση–συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών.

· Εξασφαλίζεται ένας εναλλακτικός αγωγός σε μεταφοράς σε περίπτωση προβλήματος με την συντήρηση και διατήρηση του υφιστάμενου.

Ευχαριστίες:

· Πρώτα στα στελέχη της ΔΕΥΑΛ τα οποία μ’ αυτό το έργο ανεβάζουν την ΔΕΥΑ Λαμίας στην πρώτη θέση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για όλη την Ελλάδα.

· Ακολούθως στον Περιφερειάρχη τον Κλέαρχο Περγαντά ο οποίος κατάλαβε το σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα επιλύσει για τη Λαμία, όπου κατοικεί το 50% του πληθυσμού του νομού και ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

· Τέλος στον ειδικό γραμματέα υδάτων κο Ανδρεαδάκη και στα στελέχη της Διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας μας, τα οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο τους και την Περιφέρεια, βοήθησαν στο να ενταχθεί το πιο σημαντικό έργο της τελευταίας εικοσαετίας τόσο από πλευράς ύψους προϋπολογισμού, όσο και από τη λύση που δίνει για τα επόμενα 50 – 80 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...