Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λαμία: Πανικός στο Νέο Κρίκελο μετά τις επιθέσεις σε ηλικιωμένους [video]

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι κάτοικοι στο Νέο Κρίκελο λίγο έξω από την Λαμία, από την άγρια επίθεση στον 74χρονο που ακόμη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δύο απανωτές επιθέσεις σε ηλικιωμένες με μαχαίρι έσπειραν τον πανικό στο χωριό που ζητά αστυνόμευση. Οι κάτοικοι κοιμούνται αγκαλιά με τα όπλα και ξεκαθαρίζουν πως αν βρεθούν αντιμέτωποι με τους δράστες θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Οι άνδρες κοιμούνται με τις καραμπίνες και οι γυναίκες μένουν ξάγρυπνες με τον φόβο ότι η οικογένειά τους θα βρεθεί αντιμέτωπη με αδίστακτους κακοποιούς.

Οι τελευταίες επιθέσεις ωστόσο έγιναν σε ηλικιωμένους που μένουν μόνοι με τελευταίο θύμα μια γυναίκα που βγήκε να ποτίσει τον κήπο της στις 7 το πρωί της Τετάρτης. Ο ληστής της έκλεισε το στόμα και της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Άρπαξε τα χρήματα που είχε και εξαφανίσθηκε.

Όσοι μπορούν να περάσουν το βράδυ στα παιδιά τους στην Λαμία φεύγουν. Οι υπόλοιποι προσεύχονται να μην είναι το επόμενο θύμα.

Το απόγευμα της Τρίτης άλλη μια ηλικιωμένη έζησε τον τρόμο στα χέρια ενός δράστη που την απείλησε με μαχαίρι ζητώντας της χρήματα.

Τα δύο απανωτά περιστατικά ήρθαν να σπείρουν τον πανικό στο Ν.Κρίκελο πριν το χωριό προλάβει να συνέλθει από το σοκ μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 74χρονου που ακόμη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Μας δείχνουν το σπίτι του απορώντας πως είναι δυνατόν κάποιος να αναζητά χρήματα σε ένα τέτοιο οίκημα και όλοι πιστεύουν πως οι δράστες ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος.

«Να προσλάβουμε σεκιούριτι» είναι η λύση που προτείνουν οι περισσότεροι αφού όποιο άλλο μέτρο ασφαλείας έχουν πάρει δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.

Η συζήτηση περί αυτοδικίας μοναδικό θέμα στα καφενεία του χωριού με τους περισσότερους να μην διστάζουν να δηλώσουν στην κάμερα πως εάν έρθουν αντιμέτωποι με τους δράστες δεν θα διστάσουν να πυροβολήσουν . Διχασμένοι οι κάτοικοι στο θέμα των μεταναστών με τους μισούς να πιστεύουν πως φταίνε οι αλλοδαποί και τους υπόλοιπους να αποδίδουν την αύξηση της εγκληματικότητας στους πεινασμένους.

Η αστυνομία τις τελευταίες ώρες πάντως χτενίζει την περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

Πανικός στο Νέο Κρίκελο μετά τις επιθέσεις σε... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...