Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το 5ο Olympic Classic Tour Rally στην Βοιωτία και την Εύβοια

Το 5ο Olympic Classic Tour Rally θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Πρόκειται για το 5ο Olympic Classic Tour Rally που θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Όπως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του περασμένου Μαΐου έτσι και αυτός ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, αφού είναι ο 5ος γύρος του θεσμού. Επιπλέον προσμετρά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity με συντελεστή 2 (ξεχωριστή κατάταξη για κάθε αγωνιστική ημέρα), αποτελώντας έτσι τον 4ο και 5ο γύρο του θεσμού.

Ο διήμερος αγώνας που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά το Hellenic Lancia Club θεωρείται ήδη επιτυχημένος, καθώς έχει την τιμή να φιλοξενεί τρεις πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές. Συγκεκριμένα, ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 Joe Reynolds, από την Ιρλανδία, οι Michael Haberl - Sebastian Haberl, από την Αυστρία (Πρωταθλητές Ευρώπης το 2009), αλλά και οι Ιταλοί Πρωταθλητές, Paolo Marcattilj - Stefano Sinibaldi, θα γευθούν για δεύτερη φορά τη φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Παράλληλα, σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουν πολύ να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κορυφαία ελληνικά πληρώματα που δεν τους επέτρεψαν να διακριθούν τον περασμένο Μάιο στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Σημειώνεται ότι ο φετινός αγώνας, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλκιδαίων, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 400 χλμ. και θα περιλαμβάνει 25 Ειδικές Διαδρομές-χρονομετρήσεις ακρίβειας (μ.ω.τ. μικρότερη των 50 χλμ./ώρα). Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00, από την Αίγλη Ζαππείου, και έπειτα από μία ανασυγκρότηση στο Μοσχοπόδι Θήβας, τα πληρώματα θα ολοκληρώσουν το 1ο Σκέλος στη Χαλκίδα, για να διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο “Πέλαγος” στον Άγιο Μηνά. Την επομένη, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το 2ο Σκέλος εκκινεί στις 10:30 από τη Χαλκίδα, και ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 17:00 στην πρώτη πλατεία του Παλαιού Ψυχικού, όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων στους νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...