Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τσαυτάρης και Περγαντάς στη Βοιωτία για τους πληγέντες από την πυρκαγιά


Την  Πέμπτη 19-9-2013 επισκέφθηκε τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας από την πυρκαγιά της 28-8-2013, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, προκειμένου να  ενημερωθεί επιτόπου για την έκταση των ζημιών, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης και βοήθεια των πληγέντων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσει τρόπους επίλυσής τους.

Στην συνάντηση  παρευρέθησαν οι: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μόσχος Κορασίδης, Βουλευτές της Βοιωτίας Ευαγ. Μπασιάκος και Ι. Σταθάς, Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασ. Έξαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Ζιώγας,

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους Τσουκαλάδες και τον Άγιο Βλάσιο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι:

  «Προσπάθεια του Υπουργείου, (ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι ώστε το συντομότερο να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί της περιοχής και ειδικότερα :

1. Εντός του Α΄15θημέρου   του Οκτωβρίου να πληρωθεί μέσω του ΕΛΓΑ το ζωϊκό κεφάλαιο.

2. Να εξαιρεθούν οι εκτάσεις που έχουν δηλωθεί βοσκότοποι στο ψηφιακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ από το πρόγραμμα αναδάσωσης.

3. Να καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι κτηνοτρόφοι να έχουν το δικαίωμα στην θέση που καταστράφηκε (κάηκε) το ποιμνιοστάσιο και να κατασκευάσουν άλλο.

4. Όλες οι αποζημιώσεις του παγίου κεφαλαίου να έχουν ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου και να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

5. Γίνεται προσπάθεια  για δανειοδότηση από την   Αγροτική Τράπεζα για την κατασκευή των ποιμνιοστασίων, μέχρι ολοκλήρωση της αποζημίωσης μέσω  του προγράμματος των ΠΣΕΑ.

6. Τέλος δεσμεύτηκε ώστε  και οι μελισσοκόμοι να δηλώσουν τώρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΕΛΓΑ τα μελισσοσμήνη ώστε να αποζημιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...