Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Χαρακόπουλου για αποκατάσταση ζημιών στον ελαιώνα Άμφισσας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τη Βουλευτή Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα για το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών στον παραδοσιακό ελαιώνα Άμφισσας από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2013.


Κατά τη συνάντηση, η Βουλευτής, που από την πρώτη στιγμή μετέφερε την αγωνία των πληγέντων ελαιοκαλλιεργητών, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία καταγραφής των ζημιών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ διενήργησαν άμεσα τις απαραίτητες επισημάνσεις και ήδη ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών, οι οποίες θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο χρόνο για την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης από την ΕΕ των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και πληρωμής των πληγέντων παραγωγών.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι δικαιούχοι της γεωργοπεριβαλλοντικής δράσης «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» θα λάβουν τις ενισχύσεις τους και για το τρέχον έτος, καθώς η καταστροφή των ελαιόδεντρων του Ελαιώνα της Άμφισσας, θεωρείται ανωτέρα βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...