Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Δημοτικό Σφαγείο Αράχωβας ο Αντιπεριφρειάρχης Δημ, Βουρδάνος

Επίσκεψη  στο Δημοτικό Σφαγείο Αράχωβας έκανε ο Αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνος Δημήτριος.

Στην επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αράχωβας κ. Πατσαντάρα Iωάννη, τον αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκη Παναγιώτη και με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Φανής Παπαθωμά, του Γενικού Διευθυντή κ. Σταύρου Τσελά, του Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας κ.Νικολάου Μυλωνά και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Δήμου, συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης και λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου.

Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και ο Δήμαρχος, συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα τις ενέργειες οι υπηρεσίες του Δήμου και στην συνέχεια της Περιφέρειας, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το Δημοτικό Σφαγείο.

Με αυτό τον  τρόπο συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ένα μείζον πρόβλημα και ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Βοιωτίας, θα λυθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

Επισήμαναν  το γεγονός ότι σήμερα στην Π.Ε. Βοιωτίας, δεν λειτουργεί κανένα σφαγείο και οι κτηνοτρόφοι εξυπηρετούνται από τα σφαγεία της Π.Ε. Φθιώτιδας (Αμφίκλειας) και Π.Ε. Εύβοιας (Χαλκίδας), με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που επωμίζονται καθημερινά, λόγω της μετακίνησης των ζώων προς σφαγή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος πιστεύουν ότι δεν μπορεί ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα δημοτικού σφαγείου, ενταγμένο σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα χρηματοδότησης,  να παραμένει τόσα χρόνια αδρανοποιημένο, λόγω προβλημάτων με το Δασαρχείο της περιοχής και σήμερα που ξεπερασθήκαν όλα αυτά να είναι καθηλωμένο πάλι σε μη λειτουργία.

Συμφώνησαν δε, σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθούν πάλι, προκειμένου να δουν την πορεία των εργασιών και με την βεβαιότητα ότι όλα θα τρέξουν γρήγορα από πλευράς υπηρεσιών, ευελπιστούν ότι ένα μεγάλο πρόβλημα των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Βοιωτίας οδεύει οριστικά προς επίλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...