Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: "Τα χρώματα του Απόλλωνα" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή εκστρατεία "Καλοκαίρι 2013 - Στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ο κόσμος είναι πολύχρωμος" μια ξεχωριστή εκδήλωση, μία πρωτότυπη περιήγηση για τους μικρούς φίλους και αναγνώστες σε έναν μοναδικό χώρο!


"Τα χρώματα του Απόλλωνα"

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, με τη συνεργασία της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι η εξοικείωση με τον πολύχρωμο  κόσμο του αρχαίου ελληνικού  πολιτισμού που ελάχιστα είναι γνωστός. Τα ίχνη του χρώματος πάνω στα αρχαϊκά  αγάλματα, τα χρυσοστόλιστα ελεφάντινα αγάλματα, τα μάτια του Ηνιόχου  και τα πολύχρωμα αρχιτεκτονικά  μέλη που εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών θα δώσουν την αφορμή στα παιδιά να ανακαλύψουν και να συζητήσουν άγνωστες πτυχές της τέχνης της αρχαιότητας αλλά και να εμπνευστούν από αυτή για να κάνουν τις δικές τους δημιουργίες.

 Επίσης  θα προβληθεί το DVD της γαλλικής ερευνητικής ομάδας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης του θησαυρού των Μασσαλιωτών στη Μασσαλία το 2013.

Η συμμετοχή  είναι δωρεάν.

Ώρα έναρξης  της περιήγησης 10.30 π.μ. έως 12.00 στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Δελφών.

Εμψυχώτριες η Νάνσυ Ψάλτη και η Παγώνα Ζαχαροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...