Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Oχι» Τσίπρα στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ

Την κατηγορηματική του άρνηση στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ «κόμισε» ο Α. Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων της κρατικής εταιρείας. 


Όπως χαρακτηριστικά, εξήγησε ο Α. Τσίπρας, «πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, δηλαδή μεγάλο τμήμα στρατηγικής σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας μας».

Ταυτοχρόνως, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 6.000 θέσεις εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την αποτροπή του μεγάλου εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της και θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι συντονισμός τους με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους» υπογράμμισε παράλληλα.

Καταλήγοντας, ο Α. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θεωρεί ότι όχι μόνο πρέπει να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και να στηριχθεί και αναπτυχθεί γιατί αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και αναγκαίο και βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας, που θα προωθήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...