Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: "Σε πλήρης διάλυση η ΕΑΒ"


«Οι διαγωνισμοί της ΕΑΒ και οι Άραβες που…. δεν μιλούν αγγλικά», είναι ο τίτλος του νέου σκανδάλου που πήγε ήδη στη Βουλή από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα, για το οποίο... υπάρχουν πολλές «σκοτεινές πτυχές» που χρίζουν διερεύνησης τόσο από δικαστικές αρχές, όσο και από το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται – σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Διαύγεια - για το Δημόσιο Ανοιχτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΑΒ Α.Ε, αρχικά την 8-11-2012 με τη Διακήρυξη Νο558 και που αφορά στην «Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με διάθεση Εκπαιδευτών προς υλοποίηση Προγραμμάτων».

Η διάρκεια της Σύμβασης θα ήταν για 2 έτη με μονομερές δικαίωμα της ΕΑΒ Α.Ε να παρατείνει τη Σύμβαση έως και ένα επιπλέον έτος.

Το ετήσιο προϋπολογιστικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 500,000€.

Τη Διακήρυξη υπογράφουν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Η Σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση εκπαιδευτών για την παροχή εκπαίδευσης σε Άραβες Μηχανικούς Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Όλα θα μπορούσε να πει κανείς ότι, θα ήταν νόμιμα και καλά με τη Σύμβαση αυτή, εάν δεν είχε καταλήξει άγονη για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ η Σύμβαση της 08-11-2012.

Τα προσχήματα και οι προφάσεις από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε είναι πολλά – σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από ευσυνείδητους υπαλλήλους της ΕΑΒ ΑΕ - όπως πολλά, είναι και τα χρήματα που πληρώνει η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υλοποίηση της εκπαίδευσης!

Το πιο παράδοξο από την όλη ιστορία είναι ότι, οι Άραβες Στρατιωτικοί Μηχανικοί Αεροσκαφών της Πολεμικής τους Αεροπορίας, βρίσκονται στην χώρα μας από τις αρχές Νοεμβρίου 2012 και οι «Φωστήρες» της ΕΑΒ Α.Ε, επικαλούνται ότι, το επίπεδο αγγλικών τους δεν είναι το κατάλληλο, γι’ αυτό και δεν έχουν αρχίσει την εκπαίδευση!!

Φυσικά, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ δεν γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Α.Ε – πολλώ δε μάλλον στην αντίστοιχη Πρεσβεία τους – για το «χάλι» των ιθυνόντων της ΕΑΒ Α.Ε!!!!

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα συμβάν που εκθέτει όχι ΜΟΝΟ την εταιρεία και τη δυνατότητα βιωσιμότητάς της, αλλά και τη χώρα ολόκληρη έναντι των Αράβων Επενδυτών που ο Έλληνας Πρωθυπουργός σχεδόν καθημερινά διακηρύσσει ότι, αναμένονται εξ ανατολών!!!

Σύμφωνα με τα αναρτημένα στο Διαύγεια στοιχεία, αλλά και από τις καταγγελίες των πολιτών, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Η ΕΑΒ Α.Ε την 08-11-2012 διακηρύσσει τον διαγωνισμό με αριθμό Νο 558, για την προαναφερθείσα εκπαίδευση, αναζητώντας Εκπαιδευτές σύμφωνα με τα standards του Παγκόσμια αναγνωρισμένου οργανισμού της EASA και σύμφωνα με το PARt-66, που τελικά κηρύσσεται ΆΓΟΝΟΣ!!

Β) Τον Απρίλιο του 2012 επαναπροκηρύσσει νέο διαγωνισμό σε συνέχεια του πρώτου με Νο 525, που κι αυτός καταλήγει ΆΓΟΝΟΣ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους!!!

Γ) Η ΕΑΒ Α.Ε έχει προκηρύξει και «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση έργου!!!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες των τεχνοκρατών του τομέα τεκμηρίωσης του «ΧΡΙ.Κ.Ε», στον πρώτο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ΕΠΤΑ συνολικά Ε.Ε & Ο.Ε Εταιρείες – για αρκετές από τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο είχαν διαθέσιμους εκπαιδευτές για να υλοποιήσουν τη Σύμβαση με την ΕΑΒ Α.Ε – και τελικά, η επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε έκρινε ότι

ΚΑΜΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!

Στο δεύτερο διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν μόλις ΤΡΕΙΣ εταιρείες – ήταν σ’ εκείνες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό, δηλαδή επανήλθαν στο διαγωνισμό παρότι είχαν απορριφθεί αρχικά – και οι οποίες πάλι απορρίφθηκαν από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε, διότι πάλι δεν έχουν τους κατάλληλους εκπαιδευτές, εξ’ άλλου ο Γ.Γ. του ΧΡΙΚΕ κ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στα ΜΜΕ για το νέο σκάνδαλο της ΕΑΒ μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα, ήδη «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση Έργου και, σύμφωνα με πληροφορίες, πάλι έχουν δηλώσει συμμετοχή ΔΥΟ από τις ήδη γνωστές εταιρείες!!!

Πληροφορούμενος κανείς όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί συνεχώς μειώνονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και μάλιστα είναι κάποιες από τις 7 αρχικά ενδιαφερόμενες;

Τι επιδιώκεται;

Με ποια νέα κριτήρια αυτές επανέρχονται στους διαγωνισμούς;

Με ποια κριτήρια λοιπόν η ΕΑΒ ΑΕ, αφού απέκλεισε και τις 7 αρχικά αιτηθείσες εταιρείες βγάζει τροποποίηση της Διακήρυξης Νο 558 – όπως το συνημμένο έγγραφο – και μετά προκηρύσσει νέο δεύτερο διαγωνισμό.

Στο δεύτερο διαγωνισμό, προσέρχονται 3 εταιρείες που παρά την τροποποίηση, δεν τα καταφέρνουν να πάρουν το διαγωνισμό και πάλι αυτός κηρύσσεται άγονος!!

Τώρα έχει ξαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ ΔΥΟ Εταιρείες από τις αρχικές ΕΠΤΑ.

Οι λόγοι που αποκλείστηκαν από τον πρώτο κιόλας διαγωνισμό ΔΥΟ αρκετά σοβαρές και με κατάλληλο προσωπικό εταιρείες είναι τουλάχιστον αστείοι!!!

Πάντως, από τις ΔΥΟ ενδιαφερόμενες που «τρέχουν» τον τρίτο διαγωνισμό, μια εξ αυτών, λέγεται ότι, ο ιδιοκτήτης έχει τα γραφεία της προσωπικής του εταιρείας στο Διαμέρισμα της οικείας του…..

Δεν ξέρουμε εάν εκεί εκπαιδεύει και τους εκπαιδευτές που προτίθεται να διαθέσει για την υλοποίηση του προγράμματος με την ΠΑ των ΗΑΕ!!!!».

ΣΤΗΝ ΕΑΒ καλά θα κάνουν να προσέξουν το ζήτημα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αυτή χρίζει ιδιαίτερης έρευνας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΑΒ Α.Ε καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί εκτός από το ότι εκτίθεται η χώρα μας διεθνώς – και ιδιαίτερα στους Άραβες επενδυτές – μάλλον…..τρέχουν και κάποιες ρήτρες…..και δεν είναι το επίπεδο των αγγλικών των Αράβων το πρόβλημα!!!!

Πάντως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος, μέσα στους εκπαιδευόμενους, υπάρχει και ο κατάλληλος Άραβας που δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στο Ντουμπάι!!!!

Καλό θα ήταν να ψαχθούν πολύ σοβαρά όλοι οι υπεύθυνοι, γιατί η ΕΑΒ Α.Ε είναι εταιρεία και εάν τρέχουν ρήτρες…..βλέπουμε να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί οι Άραβες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...